Wie

Mom wordt bevlogen gerund door Pepijn van Dorst. In 2001 studeerde hij af aan het Utrechts conservatorium, waarna hij lange tijd als gitarist en componist in theaterproducties en bands werkzaam is geweest. In 2009 heeft hij zich op film gestort en heeft hij MoM opgericht.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wat

Music On Motion, kortweg MoM, maakt muziek en sounddesign voor film, documentaires, commercials, leaders en soundlogo’s, en levert kant en klare muziek in elk gewenst audioformaat, te gebruiken voor internet, TV en radio.
Dit houdt in compositie, opname van muziek en voice-over, editing, mixage en mastering. Door een goed werkende combinatie tussen vintage instrumenten, degelijke oude microfoons en moderne digitale techniek klinkt iedere productie als een klok.

MoM heeft gewerkt voor:

Kunsthal, Nederlands Forensisch Instituut, Provincie Zuid-Holland, Ministerie van buitenlandse zaken, Stadsontwikkeling Rdam, Havenbedrijf Rdam, KWF kankerfonds, Raad vd Leefomgeving & Infrastructuur, Esprit scholen, Radio Open,
Quooker, Haribo, Samsung, Staatsloterij, Kok Staalbouw, Damen Shipyards, Jumbo Shipping, Dong Energy, Central Dutch Filmfestival, Canon, Duo Penotti, Kindwijzer, Robijn, ROVC, Marflex,
CCCP, HekjeNetwork, HotelRebel, Bilder, Cheil, New Sense Media, Urrebuk


Werkwijze

Het begint met luisteren. Welk verhaal vertelt het beeld of script? Aan de hand van voorbeelden stellen de opdrachtgever/regisseur en MoM een richting voor de sfeer vast. Soms komt een klant met een duidelijk voorbeeld waaraan de muziek moet voldoen. Soms krijgen we volledig carte blanche, omdat we na het gesprek goed aanvoelen wat de opdrachtgever precies wil overbrengen en uitstralen.
MoM is gevestigd op de Botersloot in Rotterdam op de Fourth Floor samen met productiebureau Bilder, ontwerpers Sauerkraut LWC en audio-nabewerking Any Colour You Like. Door gebruik te maken van een divers AV-netwerk en van bijzondere artiesten en muzikanten die hun sporen in de muziek verdiend hebben, kan elk project de invulling krijgen die het verdient.

Kwaliteit is erg belangrijk. MoM zorgt ervoor dat de muziek op tijd geleverd wordt, inhoudelijk goed in elkaar steekt en lekker afgewerkt is, met een mooie strik erom.

Visie

Muziek kan iets toevoegen dat het beeld nog niet vertelt zoals een emotie of een sfeer. Het kan ook helpen de focus van de kijker te sturen. De muziek helpt het verhaal vertellen waardoor de kijker zich, soms onbewust, meer betrokken voelt en meegenomen wordt op het ritme van de beelden. Elk verhaal krijgt zijn eigen maatpak. Door een goede balans krijgen muziek, geluid en beeld hun hechte, onlosmakelijke kwaliteit in film.

Strat-400